gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczeń z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną pieczeń z jajkiem podaję na zimno jako dodatek do kanapek lub na ciepło jako danie na obiad z ziemniakami i surówką.

Pieczeń z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Łopatkę, obraną cebulę i ząbek czosnku mielimy w maszynce do mięs. Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy tj. sól, pieprz, ostra papryka, czosnek staropolski, przyprawa do ziemniaków i majeranek. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Dno formy - keksówki wylepiamy przyprawionym mięsem i układamy w całości jajka. Jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego. (lekko dociskamy mięso, aby było zwarte) Pieczemy w piekarniku ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Pieczeń z jajkiem
Łopatkę, obraną cebulę i ząbek czosnku mielimy w maszynce do mięs.
Pieczeń z jajkiem
Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy.
Pieczeń z jajkiem
Dno formy - keksówki wylepiamy przyprawionym mięsem i układamy w całości jajka.
Pieczeń z jajkiem
Jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego. (lekko dociskamy mięso, aby było zwarte)