anula130189

anula130189

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Pieczeniowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pieczeniowy smak gulaszu nadaje aromatyczny smak mięsa

Pieczeniowy gulasz

Składniki:

Pieczeniowy gulasz

 

Sposób przygotowania:

Pieczeniowy gulasz
Mięso kroimy w kostkę solimy,dodajemy pieprz i paprykę-mieszamy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na małym ogniu dodając następne składniki.cebulę i pomidora kroimy w kostkę wrzucamy do smażonego już mięsa,wrzucamy liść laurowy i kostkę bulionu pokrószonego i całość dusimy dopóki mięso będzie miękkie i sos wydobyty z duszenia będzie dość gęsty .sos pieczeniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i potem po wykonaniu połowę sosu wlewamy do mięsa chwile gotując. gotowy gulasz podajemy z kaszą lub ziemniaczkami,smacznego