alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 465]

Pieczona ciecierzyca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i zdrowa przekąska, mniej kaloryczna niż orzeszki. Przyprawy możemy dowolnie modyfikować ja jednak najbardziej lubię takie mocno paprykowe.

Pieczona ciecierzyca

Składniki:

Pieczona ciecierzyca

 

Sposób przygotowania:

Pieczona ciecierzyca
Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy najlepiej całą noc. Następnie płuczemy, wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę.

Polewamy olejem, dodajemy przyprawy i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 40 min ale po 30 minutach najlepiej sprawdzić i przemieszać.

Smacznego