Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczona cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukinia w wersji "kotletowej"

Pieczona cukinia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona cukinia

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona cukinia
Cukinię obrać, wydążyć środek z nasionami. Pociąć na plastry grubości ok. 2 cm. Jajko rozmącić i dodać soli. Krążki obtaczać w jajku i bułce, a nastepnie smażyć na rozgrzanym oleju. Długośc smażenia zalezy od grubości plastrów oraz od tego czy cukinia była młoda czy już strasza i najlepiej sprawdzic czy jest już upieczona próbując kawałeczek.
Pieczona cukinia
wykrajamy sroek i kroimy na plastry według uznania, anjlepeij ok. 2 cm
Pieczona cukinia
obtaczamy w jajku i bułce jak kotleta, mozna takze zrobic panierke z maki
Pieczona cukinia
smażymy na rozgrzanym oleju sprawdzajac czy jest juz miekka