slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 912]

Pieczona jaglanka orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pieczoną jaglankę orzechową. Delikatna w smaku, pieczona jaglanka z masłem orzechowym i orzechami może być sycącym śniadaniem lub podwieczorkiem. Możemy również zabrać kawałek pieczonej jaglanki do szkoły lub pracy na lunch.

Pieczona jaglanka orzechowa

Składniki:

Pieczona jaglanka orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczona jaglanka orzechowa
Płatki jaglane przesypujemy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut.

Orzechy drobno siekamy i dodajemy do napęczniałych płatków, mieszamy. Następnie dodajemy jajko, miód i masło orzechowe oraz dokładnie mieszamy.

Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę, wyrównujemy.

Wstawiamy jaglankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jaglanka deser