Sposób przygotowania:
Pieczona karkowka
Karkowke w calosci nacieramy czerwonym Delikatem, nastepnie delikatniej Vegeta. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie naciermy porzadnie granulowanym czosnkiem. Swiezy czosnek obieramy i kroimy w plasterki. W karkowce robimy nozem glebsze naciecia, w ktore wkladamy po plasterku czosnku. Im wiecej naciec tym bedzie smaczniej i bardziej czosnkowo, jak kto woli. Cala karkowke skrapiamy olejem. Naczynie zaroodporne smarujemy olejem, ukladamy w nim karkowke i pieczemy w nagrzanym na max piekarniku tak dlugo, az po nakluciu widelcem przestanie wyplywac krwista woda. Trzeba co jakis czas po 40 minutach pieczenia nakluwac i sprawdzac. U mnie piecze sie z reguly okolo poltorej godziny. Tak przygotowana karkowke mozna podawac na cieplo. My delektujemy sie miesem na zimno, kroimy w plastry i na chlebek. Polecam :)