Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne mięsko do chleba które uwielbia mój mąż. łopatka ta świetnie nadaje się również na obiad do ziemniaczków i surówki.

Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba

 

Sposób przygotowania:

Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba
Łopatkę myjemy, nacieramy solą i pieprzem, przekładamy do garnka, posypujemy ziołami prowansalskimi i zalewamy olejem - wstawiamy na 12 h do lodówki. następnie przekładamy mięso do naczynia do zapiekania, oprószamy papryką słodką i podlewamy wodą. Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 220 stopni do piekarnika na około 70 minut. 
Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba
łopatkę myjemy a następnie wkłądamy do garnka
Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba
nacieramy solą i pieprzem posypujemy ziołami
Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba
mięso zalewamy olejem i wkładamy do lodówki na noc
Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba
umieszczamy mięsko w naczyniu do zapiekania oprószamy papryką podlewamy wodą i pieczemy

Tagi:

zioła chleb