gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Baleron do chleba pieczony w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki baleron świetnie smakuje z chlebem...

Baleron do chleba pieczony w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Baleron do chleba pieczony w rękawie

 

 

Sposób przygotowania:

Baleron do chleba pieczony w rękawie
Łopatkę wieprzową przekrawamy tak, aby powstały nam płaty mięsne. Płaty trochę rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, a ogórki w paski. Na mięsie układamy cebulę, ogórki i gałązki natki pietruszki. Całość zawijamy ciasno w rulon i związujemy nitką lub spinamy wykałaczkami. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 70-80 minut.
Baleron do chleba pieczony w rękawie
Mięso posypujemy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Baleron do chleba pieczony w rękawie
Na mięsie układamy cebulę, ogórki i gałązki natki pietruszki.
Baleron do chleba pieczony w rękawie
Całość zawijamy ciasno w rulon i związujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.

Tagi:

przyprawy