misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pieczona papryka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczona papryka w oliwie służy jako smaczna przystawka.

Pieczona papryka

Składniki:

Pieczona papryka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona papryka
Strąki paprykioczyścić z gniazd nasiennych,opłukać, podzielić na połówki lub ćwiartki.Pomidory pokroić w plasterki, czosnek obrać, również pokroić w plasterki. Parmezan zetrzeć na grubej tarce.
Cząstki papryki umieścić na blasze wyłożonej folią.Obłożyć plasterkami pomidorów i czosnku,posypać obficie soląoraz pieprzem.Skropić oliwą wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w temp.250*C.Po wyjęciu z pieca posypać parmezanem i listkami bazylii. Podawać razem z bagietką.

Tagi:

papryka