Sposób przygotowania:
Pieczona papryka
Strąki paprykioczyścić z gniazd nasiennych,opłukać, podzielić na połówki lub ćwiartki.Pomidory pokroić w plasterki, czosnek obrać, również pokroić w plasterki. Parmezan zetrzeć na grubej tarce.
Cząstki papryki umieścić na blasze wyłożonej folią.Obłożyć plasterkami pomidorów i czosnku,posypać obficie soląoraz pieprzem.Skropić oliwą wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w temp.250*C.Po wyjęciu z pieca posypać parmezanem i listkami bazylii. Podawać razem z bagietką.
Cząstki papryki umieścić na blasze wyłożonej folią.Obłożyć plasterkami pomidorów i czosnku,posypać obficie soląoraz pieprzem.Skropić oliwą wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w temp.250*C.Po wyjęciu z pieca posypać parmezanem i listkami bazylii. Podawać razem z bagietką.
Anula