Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Pieczona papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne bezmięsne danie o małej zawartości cholesterolu.

Pieczona papryka

Składniki:

Pieczona papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona papryka
Porcja dla 4 osób

Na jedną porcję:

Energia: 312 kcal
Tłuszcze ogółem: 22 g
Cholesterol: 60 mg

Paprykę umyj, odetnij górną część i wydrąż z niej nasiona. Do środka wrzuć pokrojony ser zmieszany z oliwkami, pokrojoną w talarki cebulą, rozgniecionym czosnkiem, oliwą i ziołami. Papryki przykryj odkrojonymi częściami, zawiń w folię aluminiową i zapiecz na grillu lub w piekarniku.

Tagi:

papryka