LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Pieczona pierś indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierś indyka pieczona w folii aluminiowej

Pieczona pierś indyka

Składniki:

Pieczona pierś indyka

 

  • 20 dag piersi z indyka
  • do smaku
  • sól,pieprz,estragonu i tymianku

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś indyka
Umyć dokładnie pierś z indyka,osuszyć papierowym ręcznikiem,posypać z obu stron solą i pieprzem do smaku ,na wierzchu posypać trochę estragonu i tymianku.Zawinąć dokładnie mięso w folię aluminiową.Zamknąć folię z obu stron (górną część foli nakłuć igłą).Piec na blasze piekarnika na około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

indyk