Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z jarmużem i żurawiną
Mięso z indyka w moim wypadku jest to pierś z indyka, umyć, osuszyć, rozbić i natrzeć solą czosnkową.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, jarmuż też dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić drobno.
Cebulkę usmażyć na maśle klarowanym, dodać jarmuż, ząbki czosnku i dusić kilka minut.
Można podlać rosołem lub wodą, przyprawić do smaku pieprzem i solą, ostudzony nakładamy na rozbite mięso, dokładamy żurawinę pokrojoną lub w całości.
Zwijamy ściśle w roladę, spinamy wykałaczkami i wstawiamy do piekarnika, pieczemy 190 stopniach około 60 minut.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, jarmuż też dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić drobno.
Cebulkę usmażyć na maśle klarowanym, dodać jarmuż, ząbki czosnku i dusić kilka minut.
Można podlać rosołem lub wodą, przyprawić do smaku pieprzem i solą, ostudzony nakładamy na rozbite mięso, dokładamy żurawinę pokrojoną lub w całości.
Zwijamy ściśle w roladę, spinamy wykałaczkami i wstawiamy do piekarnika, pieczemy 190 stopniach około 60 minut.