monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i soczyste mięsko na niedzielny obiad. Szybko a jak efektownie, zapraszam serdecznie na obiadek:)

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem

 

  • 1 sznycel z indyka- 95 g
  • 2 śliwki
  • 2 łyżeczki twarożku typu almette-12 g
  • Sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki octu czerwonego

Sposób przygotowania:

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem

ETAP 1:

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem
mięso włożyć do marynaty i zostawić w lodówce

Do miseczki wlać ocet, dodać sól, pieprz paprykę oraz majeranek. Wymieszać na pastę. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem. Do marynaty przełożyć mięso, wstawić do lodówki na około 30 minut

ETAP 2:

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem
w miejsce po pestce nałożyć serek i zamknąć owoc

Z umytych owoców wyjąć pestki. W jej miejsce nałożyć po łyżeczce serka. Lekko docisnąć owoc. Następnie mięso wyjąć z marynaty.

ETAP 3:

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem
na mięso nałożyć śliwki i zrolować mocno

Na płacie mięsa nałożyć śliwki i ściśle zrolować. Zabezpieczyć wykałaczkami. Piec w 200 st około 20-22 minut. Przed podaniem zostawić na 2-3 minuty a następnie wyjąć wykałaczki. Smacznego!