Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z bazylią
1. Farsz: Pomidory osączamy z zalewy. Po czym wszystkie składniki farszu przekładamy do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Dobrze jeśli farsz nie jest bardzo rozdrobniony, powinny być wyczuwalne kawałki bazylii, fety oraz pomidorów. 2. każdą połówkę piersi należy rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Ubijamy dosyć cienko. Każdy kawałek solimy i pieprzymy oraz lekko oprószamy słodka papryką w proszku. Na każdy płat mięsa rozsmarowujemy nieco farszu. 3. Każdy kawałek zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. 4. roladki panierujemy najpierw w mące, później w rozkłuconym z solą i pieprzem jajku, a następnie w bułce tartej. 5. roladki smażymy na rozgrzanym oleju najpierw układamy je miejscem złączenia roladki na patelnie. Smażymy z każdej strony. Jeżeli chcemy mieć pewność, że roladki będą w środku dobrze usmażone można je ułożyć na blasze i włożyć na pięć minut do piekarnika. 6. Gotowe doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami.
gusia1000