Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażana z pieczoną papryką
Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy z dwóch stron i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i soku - osuszamy ręcznikiem . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill.Pilnujemy ,kiedy pojawią się bąble i zacznie brązowieć jest gotowa Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. Dodajemy kawałek sera tofu . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę .Spinamy wykałaczką .Podajemy