Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pieczona ryba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybka pieczona..................

Pieczona ryba

Składniki:

Pieczona ryba

 

  • pół kilograma ryby np.z dorsza
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • cytryna
  • marchewka,cebula
  • 2łyżki oleju lub oliwy
  • koperek

Sposób przygotowania:

Pieczona ryba
Filety rybne ułożyć na folii aluminiowej.Przyprawić solą i pieprzem.Marchewkę, wymieszać z posiekanym czosnkiem i cebulą, następnie umieścić na foli, tak, aby otaczały rybę.Dodać olej. Całość skropić sokiem z cytryny, a na wierzchu posypać koperkiem i ułożyć plasterki cytryny Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.

Tagi:

ryba ryby