Sposób przygotowania:
Pieczona szynka
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na spore kawałki. Marchew obieramy i myjemy, kroimy na małe kawałki. Mięso przekładamy do brytfanki i układamy pokrojone warzywa oraz posypujemy przyprawami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia.
![Pieczona szynka Pieczona szynka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-szynka-594889.jpg)
![Pieczona szynka Pieczona szynka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-szynka-594890.jpg)
![Pieczona szynka Pieczona szynka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-szynka-594891.jpg)