Sposób przygotowania:
Pieczona szynka wieprzowa
Szynkę wieprzową obsuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy czosnkiem, majerankiem solą i pieprzem.
Szynkę wkładamy do szczelnego pojemnika na około 2 godziny w chłodne miejsce ( najlepiej do lodówki).
Szynkę wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach.
Podajemy jako danie obiadowe lub na zimno. Smacznego ;)
Szynkę wkładamy do szczelnego pojemnika na około 2 godziny w chłodne miejsce ( najlepiej do lodówki).
Szynkę wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach.
Podajemy jako danie obiadowe lub na zimno. Smacznego ;)