Sposób przygotowania:
Pieczona szynka pycha!!!
Szynkę natrzeć solą do peklownia i marynatą, pod koniec zalać niewielką ilością oliwy z oliwek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na noc.
Szynkę pieczemy na oliwie w rozgrzanym piekarniku około 180 stopni około 2- 2,5godziny. Pamiętamy aby podczas pieczenia obracać mięso i polewać powstałym podczas pieczenia wywarem. Jeżeli mamy małą ilość wywaru do polewania mięsa można rozpuścić 2 kostki rosołowe do pieczeni w szklance gorącej wody i wlać do pieczeni. Przed wyjęciem z piekarnika odkrajamy kawałek szynki i sprawdzmy czy mięso jest już wystarczająco miękkie. W rzie potrzeby pieczemy jeszcze chwilkę. Smacznego!!!
Szynkę pieczemy na oliwie w rozgrzanym piekarniku około 180 stopni około 2- 2,5godziny. Pamiętamy aby podczas pieczenia obracać mięso i polewać powstałym podczas pieczenia wywarem. Jeżeli mamy małą ilość wywaru do polewania mięsa można rozpuścić 2 kostki rosołowe do pieczeni w szklance gorącej wody i wlać do pieczeni. Przed wyjęciem z piekarnika odkrajamy kawałek szynki i sprawdzmy czy mięso jest już wystarczająco miękkie. W rzie potrzeby pieczemy jeszcze chwilkę. Smacznego!!!