Sposób przygotowania:
Pieczona szynka ze skórą
1. Czosnek obieramy i kroimy na cieńsze plasterki
2. Skórę nakłuwamy ostrym nożem , to powstałych dziur wkładamy po kawałeczku czosnku
3. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem i posypujemy przyprawami. Tak przyrządzoną szynkę wkładamy na całą noc do lodówki
4. Szynkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy 35 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni ( także góra-dół) i pieczemy kolejne 35 minut.
2. Skórę nakłuwamy ostrym nożem , to powstałych dziur wkładamy po kawałeczku czosnku
3. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem i posypujemy przyprawami. Tak przyrządzoną szynkę wkładamy na całą noc do lodówki
4. Szynkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy 35 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni ( także góra-dół) i pieczemy kolejne 35 minut.