Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczniaki panierowane w jajku i mące oraz upieczone w piekarniku dobrze smakują na przykład z jogurtowym dipem.

Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce
Oczyszczone grzyby kroimy na kawałki (mniejsze zostawiamy w całości) i solimy je.

Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy ostrą paprykę oraz pieprz i rozbełtujemy widelcem.

Obtaczamy grzyby w jajku i mące, a następnie układamy na wyłożonej papierem blaszce.

Spryskujemy boczniaki olejem.

Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po tym czasie odwracamy boczniaki na drugą stronę i znów pieczemy 10 minut.
Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce
Oczyszczone grzyby kroimy na kawałki (mniejsze zostawiamy w całości) i solimy je.
Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce
Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy ostrą paprykę oraz pieprz i rozbełtujemy widelcem.
Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce
Obtaczamy grzyby w jajku i mące, a następnie układamy na wyłożonej papierem blaszce.