Sposób przygotowania:
Pieczone boczniaki w chrupiącej panierce
Oczyszczone grzyby kroimy na kawałki (mniejsze zostawiamy w całości) i solimy je.
Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy ostrą paprykę oraz pieprz i rozbełtujemy widelcem.
Obtaczamy grzyby w jajku i mące, a następnie układamy na wyłożonej papierem blaszce.
Spryskujemy boczniaki olejem.
Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po tym czasie odwracamy boczniaki na drugą stronę i znów pieczemy 10 minut.
Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy ostrą paprykę oraz pieprz i rozbełtujemy widelcem.
Obtaczamy grzyby w jajku i mące, a następnie układamy na wyłożonej papierem blaszce.
Spryskujemy boczniaki olejem.
Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po tym czasie odwracamy boczniaki na drugą stronę i znów pieczemy 10 minut.