Sposób przygotowania:
Smażone boczniaki w panierce
1) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kładziemy na ręczniku kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru wody.
2) Do jednego głębokiego talerza wbijamy jajko, przyprawiamy solą himalajską, roztrzepujemy widelcem i obtaczamy w nim boczniaki i posypujemy pieprzem ognistym.
3) Do drugiego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą i obtaczamy w niej boczniaki wcześniej obtoczone w jajku.
4) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim boczniaki na złoty kolor.
5) Usmażone boczniaki przekładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z tłuszczu i gotowe.
2) Do jednego głębokiego talerza wbijamy jajko, przyprawiamy solą himalajską, roztrzepujemy widelcem i obtaczamy w nim boczniaki i posypujemy pieprzem ognistym.
3) Do drugiego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą i obtaczamy w niej boczniaki wcześniej obtoczone w jajku.
4) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim boczniaki na złoty kolor.
5) Usmażone boczniaki przekładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z tłuszczu i gotowe.