Sposób przygotowania:
Kotlety z boczniakami i serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone w paski boczniaki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję grzybów, posypać startym żółtym serem i płatkami kukurydzianymi.
Wstawić na 1-2 minuty do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję grzybów, posypać startym żółtym serem i płatkami kukurydzianymi.
Wstawić na 1-2 minuty do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.