Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety z boczniakami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety schabowe z boczniakami, zapieczone z żółtym serem i płatkami kukurydzianymi są aromatyczne i bardzo smaczne.

Kotlety z boczniakami i serem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kotlety z boczniakami i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczniakami i serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone w paski boczniaki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję grzybów, posypać startym żółtym serem i płatkami kukurydzianymi.

Wstawić na 1-2 minuty do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. 
Kotlety z boczniakami i serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem
Kotlety z boczniakami i serem
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
Kotlety z boczniakami i serem
Wsypać pokrojone boczniaki, podsmażyć, doprawić do smaku.
Kotlety z boczniakami i serem
Mięso panierować w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć na złoty kolor.
Kotlety z boczniakami i serem
Usmażone kotlety włożyć do naczynia żaroodpornegoż
Kotlety z boczniakami i serem
Ułożyć porcję grzybów, posypać żółtym serem i płatkami.