Sposób przygotowania:
Boczniaki w panierce
Grzyby oczyszczany, opłukujemy i przycinamy ogonki. Przygotowane grzyby zalewamy mlekiem na ok 30min - 1 godz. Wyjmujemy z mleka i osączmy, oprószamy solą i pieprzem.
Jajka roztrzepujemy( można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku). Na talerz nasypujemy tartą bułkę. Grzyby panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Nadmiar tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.
Jajka roztrzepujemy( można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku). Na talerz nasypujemy tartą bułkę. Grzyby panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Nadmiar tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.