katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Boczniaki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne grzyby boczniaki. Można je przygotować na różne sposoby marynować robić zupy ale bardzo smaczne są przygotowane w panierce.

Boczniaki w panierce

Składniki:

Boczniaki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w panierce
Grzyby oczyszczany, opłukujemy i przycinamy ogonki. Przygotowane grzyby zalewamy mlekiem na ok 30min - 1 godz. Wyjmujemy z mleka i osączmy, oprószamy solą i pieprzem.

Jajka roztrzepujemy( można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku). Na talerz nasypujemy tartą bułkę. Grzyby panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Nadmiar tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.

Tagi:

danie grzyby