Sposób przygotowania:
Kotlety z boczniaków
Jajka dokładnie roztrzepać z solą ziołową, pieprzem świeżo mielonym, łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma), mąkę wymieszać z tartą bułką, przygotować boczniaki, na ogół nie trzeba ich płukać.
Boczniaki porcjami maczać w jajku, obtoczyć tartą bułką z mąką, kłaść na mocno gorący olej rzepakowy na patelni.
Smażyć na rumiano z każdej strony, delikatnie obracać na patelni, odkładać na ręcznik papierowy.
Można podać z ziemniakami, surówką lub same na kolację z tostami.
Boczniaki porcjami maczać w jajku, obtoczyć tartą bułką z mąką, kłaść na mocno gorący olej rzepakowy na patelni.
Smażyć na rumiano z każdej strony, delikatnie obracać na patelni, odkładać na ręcznik papierowy.
Można podać z ziemniakami, surówką lub same na kolację z tostami.