slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 912]

Pieczone części kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smakowity obiad. Pieczone ćwiartki kurczaka podzielone na części w ziołach. Do tego surówka i ryż czy ziemniaki i mamy super obiad.

Pieczone części kurczaka

Składniki:

Pieczone części kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pieczone części kurczaka
Mięso myjemy a następnie dzielimy na 2 części: udka i podudzia. Odcinamy tylną kość i zdejmujemy skórkę( jeśli jej nie lubimy).

Jeszcze raz myjemy mięso i je osuszamy. Przyprawy razem mieszamy i nacieramy nimi mięso.

Przekładamy je do miski i wkładamy do lodówki na 1,5 godziny. W między czasie włączamy piekarnik. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy je i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę.

Najpierw pieczemy przez 30 min pod przykryciem a potem kolejne 30 minut bez przykrycia. Upieczone udka i podudzia podajemy z sałatkę i ryżem lub ziemniakami.