goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kiedy robiłam je po raz pierwszy miałam obawy że przez magii mięso będzie bardzo słone. Mięso było w sam raz, a już na pewno nie słone, polecam!

Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie

 

  • skrzydełka kurczaka 15 sztuk

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie
Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy i osuszamy. Następnie dzielimy je na części. Przekładamy do naczynia żaroodpornego w którym będą się piekły. Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy kucharek (w płynie), miód, masło. Całość mieszamy. Przygotowaną zaprawą nacieramy mięso (wlewamy i mieszamy). Odstawiamy na około 3-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka pieczemy pod przykryciem około 1 godzinę, a następnie 10 minut bez przykrywki by ładnie się zrumieniły. 
Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie
Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy i osuszamy. Następnie dzielimy je na części. Przekładamy do naczynia żaroodpornego w którym będą się piekły.
Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie
Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę
Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie
Dodajemy maggi miód, masło. Całość mieszamy. Przygotowaną zaprawą nacieramy mięso (wlewamy i mieszamy).