Sposób przygotowania:
Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie
Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy i osuszamy. Następnie dzielimy je na części. Przekładamy do naczynia żaroodpornego w którym będą się piekły. Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy kucharek (w płynie), miód, masło. Całość mieszamy. Przygotowaną zaprawą nacieramy mięso (wlewamy i mieszamy). Odstawiamy na około 3-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka pieczemy pod przykryciem około 1 godzinę, a następnie 10 minut bez przykrywki by ładnie się zrumieniły.
![Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/skrzydelka-pieczone-w-maslanej-marynacie-338907.jpg)
![Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/skrzydelka-pieczone-w-maslanej-marynacie-338908.jpg)
![Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie Skrzydełka pieczone w maślanej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/skrzydelka-pieczone-w-maslanej-marynacie-338909.jpg)