Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gulasz z miodem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z dodatkiem miodu , ma wspaniały aromat i ciekawy smak. Można go podawać z pieczywem , ryżem lub ziemniakami.

Gulasz z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z miodem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z miodem
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Paprykę i pomidory umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Selera obrać i pokroić w kosteczkę.

Warzywa poddusić na patelni, po ok 5 minutach dodać majeranek, miód oraz doprawić solą i pieprzem.

Po chwili podlać bulionem i dusić do miękkości.

Warzywa wymieszać z mięsem, całość dusić razem jeszcze ok 10 minut.

Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, wlać do gulaszu wymieszać i zagotować.
Gulasz z miodem
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju
Gulasz z miodem
Warzywa poddusić na patelni , po ok 5 minutach dodać majeranek
Gulasz z miodem
Po chwili podlać bulionem i dusić d miękkości.
Gulasz z miodem
Warzywa wymieszać z mięsem , całość dusić razem jeszcze ok 10 minut .Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody , wlać do gulaszu wymieszać i zagotować.