Sposób przygotowania:
Gulasz z miodem
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Paprykę i pomidory umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Selera obrać i pokroić w kosteczkę.
Warzywa poddusić na patelni, po ok 5 minutach dodać majeranek, miód oraz doprawić solą i pieprzem.
Po chwili podlać bulionem i dusić do miękkości.
Warzywa wymieszać z mięsem, całość dusić razem jeszcze ok 10 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, wlać do gulaszu wymieszać i zagotować.
Warzywa poddusić na patelni, po ok 5 minutach dodać majeranek, miód oraz doprawić solą i pieprzem.
Po chwili podlać bulionem i dusić do miękkości.
Warzywa wymieszać z mięsem, całość dusić razem jeszcze ok 10 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, wlać do gulaszu wymieszać i zagotować.