iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki wieprzowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki są idealna na obiad i na kolację, do tego ziemniaczki i surówka. Są bardzo soczyste i wyraziste w smaku.

Roladki wieprzowe

Składniki:

Roladki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe

ETAP 1:

Po pokrojeniu mięsa w porcje każdy kawałek cienko rozbijamy. Następnie obsypujemy pieprzem oraz solą.

Ogórki i papryki kroimy w paski. Na brzegu każdego plastra układamy po kawałku każdej papryki i ogórka.

Układamy kawałek masła. Zwijamy aby były ciasto zwinięte. Wkładamy do mąki. Moczymy w jajkach i panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na złoto z każdej strony.