Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z marchewkami
Przygotować sos: marcepan pokroić w kostkę, utizeć na gładką masę razem z cukrem i jajkami. Dodać kwaśną śmietanę i sos waniliowy w proszku.Jabłka umyć,'pizekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne. Zagłębienia wypełnić rodzynkami. Jabłka przełożyć do posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy. Polać sosem marcepanowym. Piec 35-40 minut w temperaturze 200 °C. Po 20 minutach posypać płatkami migdałowymi.
Śmietanę ubić na pół sztywtiD, polać ciepłą zapiekankę. Pćiypać cukrem pudrem, udekorować listkami mięty.
Śmietanę ubić na pół sztywtiD, polać ciepłą zapiekankę. Pćiypać cukrem pudrem, udekorować listkami mięty.