Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety pieczarkowe z sosem z cukinii
Pieczarki czyścimy i kroimy na drobno. Przesmażamy na łyżce oleju aż woda wyparuje, studzimy.
Do miski przekładamy przesmażone pieczarki, kaszę jaglaną, mięso, orzechy, jajko, przyprawy i mąkę i mieszamy razem.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy spore kotlety i układamy je na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
W czasie gdy pieką się kotlety robimy sos.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy startą cukinię, przyprawiamy do smaku i przesmażamy razem aż cukinia zmięknie. Dolewamy do cukinii sos uniwersalny i chwilę razem przesmażamy.
Upieczone gorące kotlety podajemy z sosem cukiniowym.
Do miski przekładamy przesmażone pieczarki, kaszę jaglaną, mięso, orzechy, jajko, przyprawy i mąkę i mieszamy razem.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy spore kotlety i układamy je na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
W czasie gdy pieką się kotlety robimy sos.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy startą cukinię, przyprawiamy do smaku i przesmażamy razem aż cukinia zmięknie. Dolewamy do cukinii sos uniwersalny i chwilę razem przesmażamy.
Upieczone gorące kotlety podajemy z sosem cukiniowym.