Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczone mięso z gęsi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

u mnie jadamy dużo gęsiny - jest smaczna i zdrowa

Pieczone mięso z gęsi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone mięso z gęsi

 

  • piersi z gęsi ze skórką
  • ketchup
  • marynata ziołowa

Sposób przygotowania:

Pieczone mięso z gęsi
Przygotowujemy marynate zgodnie z moim przepisem na "Mocno ziołowa marynata do drobiu"

(https://gotujmy.pl/mocno-ziolowa-marynata-do-drobiu-,przepisy,94213.html)

w tak przygotowanej miksurze marynujemy nasze mięsko przez 48h. ważne aby piersi miały skórke gdyż mięso nie bedzie wtedy suche (jesli kupilismy bez skóry to warto owinąc je w jakis tłuszcz (ale drobiowy)). Po 2 dniach marynowania mięso wraz z całą marynatą wkładamy do specjalnego rękawa kuchennego i pieczemy przez 2h w temp 180*. mięso jest soczyste - jemy z chlebem i ketchupem podane na ciepło.
Pieczone mięso z gęsi
gęsina w marynacie
Pieczone mięso z gęsi
mięso podajemy z ketchupem i chlebem
Pieczone mięso z gęsi