Sposób przygotowania:
Pieczone mięso z gęsi
Przygotowujemy marynate zgodnie z moim przepisem na "Mocno ziołowa marynata do drobiu"
(https://gotujmy.pl/mocno-ziolowa-marynata-do-drobiu-,przepisy,94213.html)
w tak przygotowanej miksurze marynujemy nasze mięsko przez 48h. ważne aby piersi miały skórke gdyż mięso nie bedzie wtedy suche (jesli kupilismy bez skóry to warto owinąc je w jakis tłuszcz (ale drobiowy)). Po 2 dniach marynowania mięso wraz z całą marynatą wkładamy do specjalnego rękawa kuchennego i pieczemy przez 2h w temp 180*. mięso jest soczyste - jemy z chlebem i ketchupem podane na ciepło.
(https://gotujmy.pl/mocno-ziolowa-marynata-do-drobiu-,przepisy,94213.html)
w tak przygotowanej miksurze marynujemy nasze mięsko przez 48h. ważne aby piersi miały skórke gdyż mięso nie bedzie wtedy suche (jesli kupilismy bez skóry to warto owinąc je w jakis tłuszcz (ale drobiowy)). Po 2 dniach marynowania mięso wraz z całą marynatą wkładamy do specjalnego rękawa kuchennego i pieczemy przez 2h w temp 180*. mięso jest soczyste - jemy z chlebem i ketchupem podane na ciepło.