Sposób przygotowania:
Pieczone pałki kurczaka z wiśniami
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wkładamy do miski i polewamy miodem.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
Dodajemy pozostałe składniki marynaty i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny.
W międzyczasie myjemy wiśnie i odsączamy z wody, usuwamy pestki.
Do blaszki wkładamy pałki razem z marynatą i wiśnie. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
Dodajemy pozostałe składniki marynaty i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny.
W międzyczasie myjemy wiśnie i odsączamy z wody, usuwamy pestki.
Do blaszki wkładamy pałki razem z marynatą i wiśnie. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.