Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony z cukinią, fasolką, marchewkąETAP 1:
Fasolkę szparagową oczyścić z końcówek i umyć. Ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię umyć i pokroić na półplasterki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Wszystkie warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wymieszać z sosem słodko-kwaśnym i szczyptą soli. Na warzywach ułożyć kawałki kurczaka i posypać je solą i przyprawą do grilla.
Naczynie przykryć folią aluminiową i piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. 20 minut przed końcem odkryć.
Podawać na gorąco np. z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.