Sposób przygotowania:
Pieczone pałki kurczaka w salsie miodowo-musztardoPrzygotowanie owoców
Owoce dokładnie myjemy i osuszamy. Jabłko, brzoskwinie i śliwki kroimy w cienkie plasterki.
Przygotowanie kurczaka
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy.
W miseczce mieszamy mąkę ze słodką papryką suszonym, tymiankiem, solą i pieprzem.
Mięso nacieramy przygotowanymi przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy olej. Pałki kurczaka podsmażamy ok. 5 min.
Na koniec przygotowujemy salsę miodowo-musztardową. Mieszamy musztardę, miód i wyciśnięte 2 ząbki czosnku.
Pieczenie kurczaka
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Formę do pieczenia smarujemy olejem. W formie układamy pałki kurczaka, na wierzchu kilka gałązek świeżego rozmarynu. Całość spryskujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.
Pałki kurczaka zapiekamy ok. 30 minut. Na koniec dodajemy przygotowane owoce.
Całość zapiekamy kolejne 25-30 minut.