Sposób przygotowania:
Pieczone pałki z kurczaka
Mięso umyć, przełożyć do miski. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do szklaneczki. Dodać do niego posiekaną melisę i bazylię, skórkę cytrynową, zioła prowansalskie i wszystkie przyprawy. Wszystko wymieszać. Przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć mięso i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso przełożyć do torebki do pieczenia. Na mięsie ułożyć kawałki masła. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso wysypać z woreczka do naczynia. Temperaturę zwiększyć do 200 stopni. Mięso piec dalej ok. 15-20 minut, aż się ładnie zrumieni.