Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczone pierożki z kabanosem i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takim farszem można nadziewać rożki z francuskiego ciasta.

Pieczone pierożki z kabanosem i serem

Składniki:

Pieczone pierożki z kabanosem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pierożki z kabanosem i serem
Do miseczki przesiać mąkę, wbić jajko, dodać szczyptę soli, pół szkl ciepłej wody i zagnieść ciasto. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać pokrojone kabanosy, posiekaną cebulę dymkę razem ze szczypiorem, rozmaryn, wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepić, ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować pozostałą oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 25-30 minut.