slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczone podudzia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne i aromatyczne podudzia pieczone w przyprawie do gyrosa. Do tego ziemniaczki i surówka i mamy super obiadek.

Pieczone podudzia

Składniki:

Pieczone podudzia

 

  • 5 szt podudzi z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Pieczone podudzia
Mięso myjemy i osuszamy. Przyprawę mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Podudzia wkładamy do woreczka i do lodówki na 2 godziny.

Podudzia przekładamy do naczynia do pieczenia i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut pod przykryciem oraz 20 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni.