Sposób przygotowania:
Pieczone podudzia
Podudzia dokładnie wymyć, osuszyć, posolić, popieprzyć. Posypać przyprawą kucharek, przyprawą do kurczaka oraz słodką czerwoną papryką z jednej strony, po przełożeniu na patelkę także z drugiej. Na chwilę odstawić, aby przyprawy naciągnęły mięso.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie. Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym dipem oraz grzankami.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie. Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym dipem oraz grzankami.
![Pieczone podudzia Pieczone podudzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-podudzia-356245.jpg)
![Pieczone podudzia Pieczone podudzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-podudzia-356246.jpg)
![Pieczone podudzia Pieczone podudzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-podudzia-356247.jpg)