Sposób przygotowania:
Pieczone podudzia kurczaka
1. Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Ukłądamy w naczyczniu żaroodpornym.
2. Pieprz i ziele angielskie umieszczamy w moździerzu, po czym drobno rozgniatamy. Posypujemy kurczaka. Wstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, po czym umieszczamy w nim przygotowanego wcześniej kurczaka.
4. W połowie pieczenia widelcem nakłuwamy pałeczki. Pieczemy ok. 1 godziny
2. Pieprz i ziele angielskie umieszczamy w moździerzu, po czym drobno rozgniatamy. Posypujemy kurczaka. Wstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, po czym umieszczamy w nim przygotowanego wcześniej kurczaka.
4. W połowie pieczenia widelcem nakłuwamy pałeczki. Pieczemy ok. 1 godziny