nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pieczone podudzia kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczak w pikantnej odsłonie.

Pieczone podudzia kurczaka

Składniki:

Pieczone podudzia kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pieczone podudzia kurczaka
1. Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Ukłądamy w naczyczniu żaroodpornym.
2. Pieprz i ziele angielskie umieszczamy w moździerzu, po czym drobno rozgniatamy. Posypujemy kurczaka. Wstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, po czym umieszczamy w nim przygotowanego wcześniej kurczaka.
4. W połowie pieczenia widelcem nakłuwamy pałeczki. Pieczemy ok. 1 godziny