Sposób przygotowania:
pieczone pomidory
Pomidory mają w sobie mnóstwo witamin, dlatego warto spożywać je jak najczęściej:) gdy mam troszkę więcej czasu od takiego właśnie pieczenia zaczynam przygotowanie włoskich sosów pomidorowych lub kremu z pomidorów.
Pomidory dokładnie umyć( nie obierać ze skórki). ułożyć na blaszce. Posypać wiórkami soli morskiej oraz pieprzem. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i ułożyć między pomidorami. Całość polać oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, pieczemy pomidory przez 35 minut( piekarnik z termoobiegiem). W zależności do czego potrzebujemy pomidory, usuwamy lub nie skórkę. Do kremu z pomidorów wystarczy odrobina bulionu warzywnego plus bazylia i oregano , zmiksować i gotowe:)
Pomidory dokładnie umyć( nie obierać ze skórki). ułożyć na blaszce. Posypać wiórkami soli morskiej oraz pieprzem. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i ułożyć między pomidorami. Całość polać oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, pieczemy pomidory przez 35 minut( piekarnik z termoobiegiem). W zależności do czego potrzebujemy pomidory, usuwamy lub nie skórkę. Do kremu z pomidorów wystarczy odrobina bulionu warzywnego plus bazylia i oregano , zmiksować i gotowe:)