Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem to pomysł na obiad dla wszystkich. Polecam na każdy dzień tygodnia.

Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem

 

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy.

Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.

Można obrócić po około 15-17 minutach. Smacznego ! 
Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
do miski przekładamy mięso dodajemy paprykę i koperek
Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
następnie do mięsa dodajemy jajko i doprawiamy całość do smaku
Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
całość wyrabiamy do połączenia się składników
Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
z uzyskanej mięsnej masy formujemy pulpeciki, układamy na blaszce i pieczemy

Tagi:

mięso danie