Sposób przygotowania:
Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy.
Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.
Można obrócić po około 15-17 minutach. Smacznego !
Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.
Można obrócić po około 15-17 minutach. Smacznego !
![Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-pulpeciki-z-papryka-i-koperkiem-414611.jpg)
![Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-pulpeciki-z-papryka-i-koperkiem-414612.jpg)
![Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-pulpeciki-z-papryka-i-koperkiem-414613.jpg)
![Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-pulpeciki-z-papryka-i-koperkiem-414614.jpg)