Sposób przygotowania:
Pulpeciki z pieczarkami 3
Do mięsa dodajemy jajko, tartą bułkę, cebulę i przyprawy. Wyrabiamy i formujemy pulpeciki. Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy, wrzucamy pieczarki pokrojone w bardzo cienkie plasterki, solimy, przykrywamy i dusimy tak długo aż pieczarki puszczą sos. Delikatnie wkładamy do tego pulpety i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie robimy sos pomidorowy. Przecier pomidorowy mieszamy z kilkoma łyżkami wody i przetartym czosnkiem. Pulpety wyjmujemy na chwilę, mieszamy sos pomidorowy z sosem pieczarkowymi i pieczarkami na patelni. Teraz pulpety wracają do sosu. Całość odkrywamy i odparowujemy nadmiar wody, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec duszenia warto spróbować czy sos nie wymaga dosolenia. Podajemy obłożone pieczarkami.