Sposób przygotowania:
Ryżowe pulpeciki z żółtym serem
Brązowy ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Ugotowany i przestudzony ryż przełożyć do miski. Ser żółty pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać pokrojony ser i cebulę do ugotowanego ryżu. Do ryżu, sera i cebuli wbić jajko. Wszystkie składniki umieszczone w misce obsypać solidną dawką posiekanego, świeżego koperku oraz dodać do miski szczyptę soli, pieprzu i słodkiej mielonej papryki. Wszystkie produkty umieszczone w misce wymieszać ręcznie do powstania jednolitej masy. Z gotowej masy formować nieduże kuleczki, pulpeciki. Uformowane pulpeciki obtaczać w bułce tartej. Smażyć pulpeciki na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron do zarumienienia. Usmażone pulpeciki przełożyć na papierowy ręcznik, by odcisnąć z nich nadmiar tłuszczu.