Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szukacie lekkostrawnej propozycji na obiad? dzisiaj drobiowe pulpeciki z natka i marchewka które przygotowałam na parze - idealny wariant obiadowy.

Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
Filet z kurczaka myjemy, a następnie mielimy. Marcheweczki kroimy w mniejsze kawałki, natkę płuczemy osuszamy i siekamy - dodajemy całość do mięsa, wraz z białkiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy pulpety które gotujemy na parze przez 25 minut.
Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
filet z kurczaka myjemy a następnie mielimy
Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
dodajemy pokrojone marcheweczki natke pietruszki oraz białko i doprawiamy
Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
następnie dodajemy kaszę mannę i mieszamy
Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
z powstałej masy formujemy niewielki pulpety
Drobiowe pulpeciki z marchewka i natką - na parze
Pulpeciki gotujemy na parze