Sposób przygotowania:
Paprykowe pulpeciki z błonnikiem
Do miski wrzucić mięso mielone, dodać błonnik, kaszę mannę i jajko. Następnie dodać 4 łyżeczki pesto paprykowego, wymieszać dłonią na jednolitą masę.
Z masy uformować małe kuleczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
W międzyczasie przygotować jarzynkę: marchewkę z groszkiem (użyłam mrożonki), wrzucić do garnka, zalać wodą lekko ponad poziom warzyw. Gotować 10 minut.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z warzywami, doprawić solą, pieprzem, gałką i kurkumą, zagotować. Wsypać koperek i wymieszać.
Upieczone pulpeciki wyłożyć na ręcznik papierowy, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu wyciekającego z mięsa. Na porcje jarzynki nałożyć pulpeciki i od razu podawać.
Z masy uformować małe kuleczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
W międzyczasie przygotować jarzynkę: marchewkę z groszkiem (użyłam mrożonki), wrzucić do garnka, zalać wodą lekko ponad poziom warzyw. Gotować 10 minut.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z warzywami, doprawić solą, pieprzem, gałką i kurkumą, zagotować. Wsypać koperek i wymieszać.
Upieczone pulpeciki wyłożyć na ręcznik papierowy, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu wyciekającego z mięsa. Na porcje jarzynki nałożyć pulpeciki i od razu podawać.
niezły kąsek
Alex_M
akurat paprykowe rzadko robię sama, kupuję w Niemczech sprawdzone, z dobrym składem :)