Sposób przygotowania:
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, przyprawiamy i dodajemy surowy ryż.
Formujemy pulpeciki wielkości mandarynki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy pulpeciki.
Sos; Do bulionu dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawy. Mieszamy. Zalewamy pulpeciki ( sos powinien całkowicie je pokryć).
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami. Smacznego ;)
Formujemy pulpeciki wielkości mandarynki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy pulpeciki.
Sos; Do bulionu dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawy. Mieszamy. Zalewamy pulpeciki ( sos powinien całkowicie je pokryć).
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami. Smacznego ;)