gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne pulpeciki zalane sosem śmietanowo- pomidorowym z dodatkiem ryżu. Podajemy z ziemniakami. Polecam.

Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie

Pulpeciki

Sos

  • 3 szklanki bulionu,
  • 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki

Sposób przygotowania:

Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, przyprawiamy i dodajemy surowy ryż.

Formujemy pulpeciki wielkości mandarynki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy pulpeciki.

Sos; Do bulionu dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawy. Mieszamy. Zalewamy pulpeciki ( sos powinien całkowicie je pokryć).

Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami. Smacznego ;)
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa.
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Wbijamy jajka, przyprawiamy i dodajemy surowy ryż.
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Formujemy pulpeciki wielkości mandarynki.
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Zalewamy pulpeciki ( sos powinien całkowicie je pokryć).
Pieczone pulpeciki z ryżem w sosie
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.