iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pulpety z zapiekane w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczone pulpety z włoszczyzną

Pulpety z zapiekane w warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpety z zapiekane w warzywach

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z zapiekane w warzywach
Mięso mielone najlepiej samemu przekładamy do miski. Cebulę białą obieramy i ścieramy do mięsa na tarce warzywnej. Czosnek ok 2 ząbki obieramy i także ścieramy. Wbijamy jajko. Jedną małą bułeczkę lub pół większej moczymy w odzie. Odciskamy i dodajemy do masy mięsnej. Dodajemy bułkę tartą. doprawiamy sola i pieprzem - mieszamy masę. Po porządnym urobieniu wymieszaniu odstawiamy do lodówki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy na nim włoszczyznę. Po ok 5 min smażenia zalewamy bulionem. Z mięsa formujemy pulpety układamy je w naczyniu żaroodpornym zalewamy włoszczyzną i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 30-40 min w 200 stopniach ok 20 min potem zmniejszamy do 180 .
Pulpety z zapiekane w warzywach
Tak wyglądają po wyciągnięciu z piekarnika
Pulpety z zapiekane w warzywach
Formujemy pulpety ukłądamy je w naczyniu i zalewamy włoszczynzną