katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Pieczone roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladki w piekarniku prawie robią się same ale musimy jednak o nich pamiętać by się za bardzo nie wysuszyły.

Pieczone roladki

Składniki:

Pieczone roladki

 

  • karkówka 8 plastrów
  • kiełbasa surowa ok 25 dag
  • mięso mielone drobiowe ok 20 dag
  • cebula 1/4 szt
  • natka posiekanej pietruszki 1 łyżka
  • sól i pieprz
  • bulion
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczone roladki
Mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem.

Kiełbasę wyjmujemy z osłonki i łączymy z mięsem. Dodajemy drobno pokrojoną cebule i pietruszkę czy majeranek. Doprawiamy do smaku.

Na plastry mięsa nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki. Na patelni zasmażamy roladki zawinięciem do dołu i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy bulionem (może być z kostki) i zapiekamy do miękkości ok 50 min ( na początku można przykryć).

Roladki w czasie zapiekania odwracamy.