Sposób przygotowania:
Pieczone roladki
Mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem.
Kiełbasę wyjmujemy z osłonki i łączymy z mięsem. Dodajemy drobno pokrojoną cebule i pietruszkę czy majeranek. Doprawiamy do smaku.
Na plastry mięsa nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki. Na patelni zasmażamy roladki zawinięciem do dołu i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy bulionem (może być z kostki) i zapiekamy do miękkości ok 50 min ( na początku można przykryć).
Roladki w czasie zapiekania odwracamy.
Kiełbasę wyjmujemy z osłonki i łączymy z mięsem. Dodajemy drobno pokrojoną cebule i pietruszkę czy majeranek. Doprawiamy do smaku.
Na plastry mięsa nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki. Na patelni zasmażamy roladki zawinięciem do dołu i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy bulionem (może być z kostki) i zapiekamy do miękkości ok 50 min ( na początku można przykryć).
Roladki w czasie zapiekania odwracamy.