migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczone roladki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pieczone roladki z mięsa mielonego. W środek dodałam ser żółty a gotowe roladki owinęłam boczkiem z którego pod czas pieczenia wytapiał się tłuszczyk.

Pieczone roladki z mięsa mielonego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pieczone roladki z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Pieczone roladki z mięsa mielonego
Ser żółty pokroić w grube paski o długości ok 4-5 cm. Łopatkę zmielić na grubych oczkach. Mięso dobrze doprawić solą, pieprzem, papryką oraz odrobiną gałki. Dokładnie wyrobić.

Przygotować naczynie żaroodporne, dno lekko natłuścić olejem. Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsnej masy. Rozpłaszczyć i na środku ułożyć pasek żółtego sera.

Następnie ser dokładnie oblepić mięsną masą. Roladkę owinąć plastrem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. U mnie wyszło 7 roladek.

Naczynie wstawić do piekarnika nagranego na 180 C i piec ok 40-45 minut.

Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniakami, ogórkami w zalewie gyros oraz sosem czosnkowym.
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Ser żółty pokroić w grube paski o długości ok 4-5 cm.
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Łopatkę zmielić na grubych oczkach. Mięso dobrze doprawić solą, pieprzem, papryką oraz odrobiną gałki. Dokładnie wyrobić.
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsnej masy. Rozpłaszczyć i na środku ułożyć pasek żółtego sera. Następnie ser dokładnie oblepić mięsną masą.
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Roladkę owinąć plastrem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. U mnie wyszło 7 roladek.
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Tak prezentuje się roladka w przekroju