Sposób przygotowania:
Pieczone roladki z mięsa mielonego
Ser żółty pokroić w grube paski o długości ok 4-5 cm. Łopatkę zmielić na grubych oczkach. Mięso dobrze doprawić solą, pieprzem, papryką oraz odrobiną gałki. Dokładnie wyrobić.
Przygotować naczynie żaroodporne, dno lekko natłuścić olejem. Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsnej masy. Rozpłaszczyć i na środku ułożyć pasek żółtego sera.
Następnie ser dokładnie oblepić mięsną masą. Roladkę owinąć plastrem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. U mnie wyszło 7 roladek.
Naczynie wstawić do piekarnika nagranego na 180 C i piec ok 40-45 minut.
Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniakami, ogórkami w zalewie gyros oraz sosem czosnkowym.
Przygotować naczynie żaroodporne, dno lekko natłuścić olejem. Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsnej masy. Rozpłaszczyć i na środku ułożyć pasek żółtego sera.
Następnie ser dokładnie oblepić mięsną masą. Roladkę owinąć plastrem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. U mnie wyszło 7 roladek.
Naczynie wstawić do piekarnika nagranego na 180 C i piec ok 40-45 minut.
Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniakami, ogórkami w zalewie gyros oraz sosem czosnkowym.